Haset ve Rekabet
Haset ve kıskançlık günlük yaşamda sıklıkla birbirinin yerine kullanılan terimlerdir. Ancak Leyla Navaro’ya göre, kıskançlık elindekini kaybetme korkusu, haset ise elinde olmayanı arzu etmektir. Yazara
Aynı mıyız, Farklı mıyız ?
Çocuk kitaplarının, çocuklara bir öteki yaratmadan, farklılıkların normal, kabul edilebilir ve hayatın çok önemli bir parçası olduğunu öğretecek şekilde hazırlanmasını önemsiyorum. Çünkü ‚biz‘ olmanın temel şartı, bize benzeyenleri içerde, benzemeyenleri dışarıda bırakmak değildir. İnsan sadece başka insanlarla dünyayı paylaşmaz; dünya bizim olduğu kadar denizdeki balığın, gökteki kuşun, yerdeki örümceğin, topraktaki bitki ve ağaçların da yaşam alanıdır. Yaşamak, bu anlamıyla, dünyadaki pek çok şeyle bağlantı kurmak ve onlarla iç içe olmaktır.
Kurban Tuzağından Kurtulmak!
Bu kitap, her okuyucunun içinde kendi hayatından parçalar bulabileceği önemli bir kişisel farkındalık kaynağı. Genel olarak, ilişkilerde sık sık yaşanan kurban-kurtarıcı-zorba dinamiğine odaklanıyor ve bu üçgene çocukluk yıllarımızda ailemiz ya da bakım verenlerimiz tarafından nasıl dahil edildiğimizi anlatıyor.
Yazar, aynı zamanda sevginin acımak ya da birini kurtarmakla karıştırılabileceğini ifade ederek, her bireyin kendi yaşamının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurguluyor.
Zürafalar Ne Sever? Bir Kıtırtı, Şıpırtı & Mırıltı Hikayesi
Bu kitabı neden sevdim?
Çünkü farklı olmanın ve diğerlerinden farklı görünmenin, birini sevmek ve arkadaş olmak için bir engel olmadığından söz ediyor. Ancak bunu abartarak veya özellikle altını çizerek yapmıyor; aksine, bu durumu normal ve sıradan bir yaşam detayı olarak ele alıyor, tam da olması gerektiği gibi. Ormanda kaybolduğu sırada kendisinden farklı görünen Mavi ile arkadaş olan Börti’nin hayatı, yaşamında Mavi’ye yer açmasıyla birlikte eskisinden çok daha renkli bir hal alıyor. Kitabın, farklılıkların yaşamımızı zenginleştirdiğine dair yaptığı bu vurgu çok değerli.